Purjehdus Huippuvuorille

Munx Entertainment tuottaa dokumenttielokuvaa purjehduksesta pohjoiselle napajäätikölle ja Huippuvuorten ympäri pienellä lasikuituveneellä.

Kari "Ruffe" Nurmi purjehti vuosien 2013-2014 aikana Suomesta pohjoiselle napajäätikölle ja takaisin. Retkikunta kiersi ensimmäisenä suomalaisena Huippuvuorten pääsaaren Spitsbergenin ympäri pienellä 9 metrisellä purjeveneellä. Tämä on aiemmin ollut lähes mahdotonta jäätilanteesta johtuen. Matkalla kohdatiin suuri mutta samalla haavoittuva luonto pienen ihmisen silmin. Artisen maailman arvaamattomuus koettiin jääkarhun ilmestyessä merestä rannalle ja hyökätessä kumiveneen kimppuun.

Dokumentissa kerrotaan hankkeen toteuttamisesta, villin erämään kohtaamisesta sekä matkalle lähdön syistä. Matka kertyi yli 10.000 kilometriä ja se kesti kokonaisuudessa kolme kuukautta.

Ruffen purjehdushistoria on poikkeuksellinen. Hän purjehti jo 23-vuotiaana Suomesta Amerikaan ja takaisin pienellä veneellään. Hän on edelleen tiettävästi Suomen nuorin kippari, joka ylittänyt kahdesti Atlantin valtameren. Näistä seikkailuista kirjoitettiin kirja Seikkailun suolainen maku julkaisijana Minerva Kustannus vuonna 2009.

Lisätietoja: www.ruffe.fi